Glanshammar Kyrka Örebro Larm Teknik

Glanshammar Kyrka

Glanshammar Kyrka är en av Närkes äldsta kyrkor och är främst känd för sina vägg- och takmålningar. Vi har hjälpt dem med övervakning med åtgärd.

Glanshammar Kyrka är en stycke svensk historieskatt och den äldsta målning, en kalkmålning från 1200-talet föreställer Adam som åkerman. De övriga takmålningarna, som täcker en stor del av kyrkans väggar och tak, utfördes redan 1589 av Anders Jordansson Ryttare och är en stycke mycket värdefull historia. Glanshammar Kyrka är en Närkes märkligaste kyrkor och värt ett besök, inte minst för alla förhistoriska lämningar som finns bevarade.

”Vi hade problem med en anlagd brand i ett förråd i Lillkyrka för några år sedan och efter det så fanns det inget att tveka på. Tackvare en bra och genomtänkt installation ligger vi nu steget före så vi kan förhindra att det händer igen!”, säger Håkan Persson som är vaktmästare.

”Vi har tillsammans med ÖLT varit noga i vårt val av förebyggande åtgärder, främst när det gäller rök- och branddetektorer, men även när det gäller inbrottslarm. Vi har riggat för att snabbt kunna vara på plats om olyckan är framme. Vi måste agera förebyggande – det går inte vara efterklok – särskilt när det gäller saker från vårt historiska arv.”, fortsätter Håkan.

”Vi är mycket nöjda med ÖLT. De kan sin sak och har bra kännedom om var och hur man skall gå tillväga med allt - från planering, installation och övervakning. De vet vad de pratar om och jag är trygg i vårt val av leverantör!”

Vill du veta mer om hur du skyddar din verksamhet?
Kontakta oss för mer information – vi hjälper dig gärna med en skräddarsydd lösning!

Bild 1(4)